Palvelut

Klassinen hieronta Urheiluhieronta
Klassinen hieronta on ns. perinteistä hierontaa, joka kohdistuu pehmytkudoksiin. Hieronnalla pyritään laukaisemaan lihaskireyksiä ja -jännityksiä.
Erilaisin hierontaottein (esim. sively, hankaus, pusertelu, taputtelu ja täristely) aineenvaihdunta vilkastuu elimistössä ja lihakset rentoutuvat.
Hieronta vilkastuttaa pintaverenkiertoa. Samalla se edistää kuona-aineiden poistumista kudoksista sekä ravinteiden ja hapen pääsyä kudoksiin. Hieronta toimii myös kivun lievittäjänä rauhoittamalla keskushermostoa. Lisäksi hieronta edesauttaa stressin hallintaa. Klassinen hieronta sopii kenelle tahansa.
Urheiluhieronnassa käytetään samoja hierontaotteita kun klassisessa hieronnassa. Tämän lisäksi urheiluhieronta on enemmän lihasta muokkaavaa hierontaa. Erilaiset passiiviset venytysliikkeet kuuluvat olennaisena osana urheiluhierontaan. Lisäksi urheiluhierontaan kuuluu mobilisoivat hierontatekniikat, joissa niveltä liikutetaan eri liikesuuntiin, jotta päästään käsiksi syvempiin lihaskerroksiin niitä muokaten ja venyttäen. Urheiluhieronnalla voidaan lievittää harjoittelusta johtuvia lihaskireyksiä sekä nopeutetaan harjoittelusta palautumista.

Hierontahoidoissa on mahdollista tehdä myös hoidon yhteydessä kuivakuppausta sekä kinesioteippauksia asiakkaan toiveista riippuen.

Kuivakuppaus Kinesioteippaus
Imukuppihieronta toteutetaan silikonikupeilla liukuvalla liikkeellä ihon päällä. Imukuppihierontaa käytetään erityisesti lihashuollon osana ja sillä voidaan lieventää lihaskireyksiä, poistaa kuona-aineita, hoitaa arpikudosta sekä turvotusta ja erilaisia lihasten kiputiloja. Teippausta voidaan käyttää lihasta joko rentouttavana tai aktivoivana, lymfakiertoa edistävänä turvotusta poistamaan ja nivelen asentoa ohjaavana.

Milloin ei kannata tulla hierojalle?

On tilanteita, joissa on parempi välttää hierontaa. Kaikki alla mainituista vaivoista/vammoista/sairauksista eivät välttämättä ole esteenä hieronnalle, mutta ne täytyy ottaa huomioon hoidon toteutuksessa.

Akuutit tulehdukset, akuutit ihosairaudet
Laskimotukokset
Aktiivinen (tulehdusvaiheessa oleva) nivelreuma, lihasreuma ja kihti
Verenvuototauti (hemofilia)
Iskeeminen kudos, spastiset halvaukset
Suurentuneet imurauhaset
Tuoreet vammat, kuten avohaavat, lihasrevähdykset, ruhjevammat, luumurtumat
Akuutissa vaiheessa oleva syöpä
Kuume, myös flunssaisena ei suositella hierontaa
Humala, krapula